Uzávěrka projektů do programu Make a Connection je na konci března

08.02.2006 | , VysokéŠkoly.cz
Studentské centrum


Pátý ročník programu Make a Connection má v České republice uzávěrku přihlášek 31. 3. 2006. A kdo se může o grant ucházet? Mladí lidé ve věku 16-24 let mohou žádat o finanční podporu svých projektů, které sami vymyslí, řídí a realizují.

Pátý ročník programu Make a Connection má v České republice uzávěrku přihlášek 31. 3. 2006. A kdo se může o grant ucházet? Mladí lidé ve věku 16-24 let mohou žádat o finanční podporu svých projektů, které sami vymyslí, řídí a realizují. Zaměření projektů je různé, dobrým nápadům a fantazii se v programu Make a Connection meze nekladou. Projekty musí ovšem splnit jednu podmínku: napomáhat nějaké pozitivní změně v blízkém nebo širším okolí, v komunitě, v níž mladí lidé žijí.

Cílem programu Make a Connection je podpora projektů, které navrhnou sami mladí lidé. Pokud tedy nosíte v hlavě nějaký nápad, který byste rádi uskutečnili nebo se třeba už delší dobu pokoušíte nějaký svůj projekt rozjet, je tento program řešením. K získání finančních prostředků (grant ve výši až 50 000 Kč) navíc nepotřebujete zakládat žádnou organizaci.

Jaké projekty získaly peníze a podporu v minulých letech? V Praze to loni byly víkendové a letní pobyty pro děti s postižením (projekt Rozrazil), rafting pro lidi na vozíku (projekt S vizíkem na rafty) či integrační tábor pro děti z dětských domovů (Planeta Naděje). Důležité při psaní grantu je mít na paměti, že to budete vy, kdo to celé navrhuje a posléze uvede do praxe. Chcete-li inspiraci, mrkněte sem, najdete tu úspěšné projekty.

Podrobnější info a formuláře přihlášek najdete zde.




Materiál byl převzat ze zpravodajského a informačního serveru VYSOKESKOLY.CZ.

Autor článku

Magdaléna Trusinová