Dvouměsíční praxe ve Frankfurtu

24.02.2006 | , VysokéŠkoly.cz
Studentské centrum


Už máte prvák za sebou? Začněte se ohlížet po způsobu, jakým získat praxi - právě její nedostatek bývá absolventům hledajícím zaměstnání vyčítán. Pro studenty pražských vysokých škol máme řešení: lukrativní dvouměsíční praxe ve Frankfurtu.

Už máte prvák za sebou? Začněte se ohlížet po způsobu, jakým získat praxi - právě její nedostatek bývá absolventům hledajícím zaměstnání vyčítán nejčastěji. Pro studenty pražských vysokých škol máme řešení: lukrativní dvouměsíční praxe ve Frankfurtu.

Praxe ve Frankfurtu, v rodném městě Goetheho, ve veletržním centru Evropy, v sídle Evropské centrální banky a jednom z mála evropských měst, kde najdete mrakodrapy, je součástí projektu Kafka, který financuje nadace Hertie-Stiftung. Jaké jsou výhody této praxe? Součástí stáže je i cesta a ubytování, hradí je nadace a ne vy. Budete chodit do jazykového kurzu, budete mít zajištěn odborný program a celou řadu exkurzí do míst, kam byste se sami dostávali jen těžko, a asi největší plus jsou kontakty, které si během stáže sami vytvoříte. Starat se o vás budou lidé, kteří tímto programem prošli v Praze, celý projekt totiž vychází z partnerství mezi městy Frankfurt a Praha a je "obousměrný".

Letní stáž je určená pro studenty jakýchkoliv oborů - sami si najdou organizaci, ve které by chtěli svou praxi získat. Nabízejí se městské úřady, komunální podniky, kulturní zařízení a další. Zkušenosti jednoho účastníka si můžete přečíst zde.

Podrobnější seznam institucí spolu s formulářem přihlášek najdete tady.

A jaké jsou základní podmínky pro přihlášení? Musíte být student pražské vysoké školy ve 2. - 4. ročníku, musíte perfektně umět německy a mít dobré studijní výsledky. Dalšími podmínkami jsou zájem o česko-německou spolupráci a nemocenské pojištění platné v Německu. Přihlášky se podávají do 20. dubna na adresu: Velvyslanectví Německé spolkové republiky, Oddělení kultury, Vlašská 19, 118 01 Praha 1. Na jedno místo se hlásí až deset uchazečů, takže buďte přesvědčiví a dobře si rozmyslete a sestylizujte, proč by měli vybrat právě vás. Praxe proběhne v termínu 21. srpna až 6. října 2006.

O další informace si můžete napsat na e-adresu kafka@ghst.de a do předmětu napište "kafka Frankfurt" nebo volejte na +49(69)66 07 56-1 50.



Materiál byl převzat ze zpravodajského a informačního serveru VYSOKESKOLY.CZ.

Autor článku

Magdaléna Trusinová