Dny frankofonie v Praze

18.03.2006 | , VysokéŠkoly.cz
Studentské centrum


Do Divadla Archa mohou zavítat všichni příznivci francouzštiny, neboť právě tam se bude odehrávat většina koncertů připravených v rámci každoročních Dnů frankofonie.

Do Divadla Archa mohou zavítat všichni příznivci francouzštiny, neboť právě tam se bude odehrávat většina koncertů připravených v rámci každoročních Dnů frankofonie. Pět hvězd reprezentujících současnou frankofonní hudbu ze tří kontinentů mohou vidět a slyšet všichni ti, kteří přijdou do Archy 21. nebo 22. března. První den vystoupí v rámci šansonového večera belgická zpěvačka a herečka Karin Clercq, Švýcar Michel Bühler, který zpívá angažované i romantické písně, a Fabiola Toupin z Kanady. Věnuje se interpretaci písní z repertoáru J. Brela a E. Piaf. Druhý jarní den bude zasvěcen milovníkům hip hopu: pódium v Arše ovládne Senegalec Didier Awadi, panafrikanista, angažovaný, až revolucionářský hudebník, který dostal v roce 2003 ocenění Hudby světa stanice RFI. Po něm budou koncertovat české skupiny Prago Union a Freaky Show Part X.



Další koncert - tentokrát francouzských mainstreamových Lool - se bude konat 27. března ve Francouzském institutu ve Štěpánské ulici. Skupina Lool bude koncertovat ještě jednou, 28. března v Akropoli.



Na pořádání Dnů frankofonie se podílejí Velvyslanství Kanady v ČR, Velvyslanství švýcarské konfederace v ČR, Zastoupení Valonsko-Brusel, Mason de Bourgogne a Ministerstvo zahraničních věcí ČR spolu s Divadlem Archa a Francouzským institutem. Festival usiluje o představení kultury a života ve frankofonních zemích českému publiku. Kromě Prahy umělci vystoupí na koncertech v Brně, Plzni, Olomouci, Ostravě, Hradci Králové, Českých Budějovicích, Kladně nebo Příbrami.


Materiál byl převzat ze zpravodajského a informačního serveru VYSOKESKOLY.CZ.

Autor článku

Magdaléna Trusinová