Dvě třetiny řidičů předpokládají, že neuzavřou povinné ručení u ČP

25.08.1999 | ,
POJIŠTĚNÍ


Téměř dvě třetiny plátců povinného ručení za motorová vozidla uvažuje vážně o tom, že po zrušení monopolu České pojišťovny (ČP) změní svého pojistitele. Vyplývá to z posledních výsledků průzkumu agentury GfK, které mají HN k dispozici. Průzkum firma provedla mezi tisíci náhodně vybranými muži, kteří jsou plátci tohoto pojištění.

Odborníci však soudí, že podíl ČP bude i nadále dominantní. "Českého zákazníka považuji za konzervativního, proto zůstane České pojišťovně hlavní podíl trhu," řekl HN tiskový mluvčí Kooperativy Martin Diviš. Člen představenstva Generali Jaroslav Mlynář soudí, že klienty dominantního pojistitele zůstane v budoucnu polovina až 60 procent majitelů motorových vozidel.

Podle GfK je největší počet řidičů toužících po změně ve skupině uživatelů vozů o obsahu motoru nad 1350 ccm - plných 68 procent. Nejvíce plátců povinného ručení (87 procent) považuje za nejdůležitější kritérium při výběru ústavu jeho důvěryhodnost. Druhá je cena a třetí slevy za bezeškodní průběh (bonus systém), ten však mohou poskytnout pojišťovny pouze ve výši pěti procent z normální výše pojistného. Není bez zajímavosti, že velikost pojišťovny a počet poboček považuje za velmi důležitou jen necelá čtvrtina českých řidičů.

Zdroj: HN 25.8.1999

Autor článku

 

Články ze sekce: POJIŠTĚNÍ