IPB pojišťovna letos počítá s hrubým ziskem přes 100 miliónů Kč

12.10.1999 | ,
POJIŠTĚNÍ


IPB pojišťovna, která patří do skupiny Investiční a Poštovní banky, letos počítá s hrubým ziskem přes 100 miliónů korun a předepsaným pojistným více než pět miliard korun. Jak včera na tiskové konferenci v Pardubicích řekl generální ředitel pojišťovny Jiří Morávek, za osm měsíců pojišťovna předepsala pojistné 3,25 miliardy korun, což je zhruba tolik jako za celý rok 1998.

Jak ředitel poznamenal, IPB pojišťovna se výší předepsaného pojistného řadí k třetímu největšímu tuzemskému pojišťovacímu ústavu. Největší nárůst přitom zaznamenává v oblasti životního pojištění, které představuje okolo 70 procent pojistek.

IPB pojišťovna očekává, že již v tomto týdnu obdrží od ministerstva financí licenci k pojištění odpovědnosti z provozu motorového vozidla, takzvanému povinnému ručení. Ráda by přitom, získala asi deset procent trhu tohoto typu pojištění, což v předepsaném pojistném představuje asi 1,25 miliardy korun.

Základní jmění IPB pojišťovny, jejíž akcie vlastní Investiční a Poštovní banka, činí 500 miliónů korun. Pojišťovna byla založena v roce 1992 a kromě prvního roku činnosti vykazuje podle Morávka trvale zisk. Rok 1998 zakončila čistým ziskem 58 miliónů korun.

Zdroj: ČTK

Autor článku

 

Články ze sekce: POJIŠTĚNÍ