TEXT-ECM kupuje 50 pct společnosti Optiservis

14.02.2008 | , Reuters
Zpravodajství ČTK


Následující text je plným zněním čtvrteční zprávy realitní a developerské firmy ECM <ECMPsp...

...PR>:

"Společnost ECM Real Estate Investments, jedna z předních společností podnikajících ve střední a východní Evropě v oblastech developmentu, investic a facility managementu, koupila prostřednictvím své dceřiné společnosti ECM Facility 50procentní podíl ve společnosti Optiservis podnikající v oblasti facility managementu.

Hlasovací práva byla rozdělena mezi společnost ECM Facility a vlastníka zbývajícího podílu ve společnosti Optiservis v poměru 3:1, což dává ECM kontrolu nad společností Optiservis.

Jan Soukup, ředitel společnosti ECM Facility, uvedl: 'Jsme velice rádi, že získáváme podíl ve společnosti Optiservis, která podniká v oblasti facility managementu a disponuje velice zajímavým portfoliem zakázek včetně rezidenčních projektů v Praze. Tato akvizice nadále posílí pozici společnosti ECM v oblasti facility managementu v České republice a vytvoří další zajímavé synergické efekty mezi oběma společnostmi.'

Václav Hokeš, výkonný ředitel společnosti Optiservis, dodal: 'Jsme potěšeni, že jsme se stali součástí rychle expandujícího partnera, jakým je společnost ECM Facility. Zájem o vstup do naší společnosti projevilo více firem. Rozhodující pro nás byl potenciál v oblasti developmentu a investic do nemovitostí, který s sebou přináší možnosti rozvoje FM služeb. Naši zaměstnanci budou moci využít atraktivních profesních příležitostí a zároveň ocení vyšší jistotu zaměstnání, jež je výsledkem našeho spojení se silným partnerem.'"

[PRAHA/Reuters/Finance.cz]

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK