Wall St. asi zahájí stagnací, banky vyvažují Ambac

25.02.2008 | , Reuters
Zpravodajství ČTK


NEW Americké akciové futures v pondělí krátce před zahájením seance ukazovaly na stagnaci trhu, když optimismus pramenící ze záchranného plánu...

...pro dluhopisovou pojišťovnu vyvážila série snížení výhledu zisku u velkých amerických bank.

Evropské burzy povzbudila Dresdner Bank, která uvedla, že má v úmyslu podpořit záchranný balíček pro Ambac Financial Group <ABK.N>. Ten by mohl podepřít bilanci této dluhopisové pojišťovny a pomoci uchovat její vysoké úvěrové hodnocení.

Akciové futures na Wall Street však sklouzly mírně do záporného teritoria ruku v ruce s oslabením několika finančních titulů poté, co Oppenheimer snížila výhled zisku Bank of America <BAC.N>, Citigroup <C.N>, Wells Fargo <WFC.N> a dalších bank.

Zpráva firmy Oppenheimer ukazuje, že "zrovna když už si myslíte, že se přiblížil konec té kreditní šlamastyky, v tu chvíli se ten konec zase oddálí", řekl Peter Boockvar, akciový stratég ze společnosti Miller Tabak & Co v New Yorku. "Ukazuje, že velké banky jsou stále vystaveny trvalému riziku."

Futures na index S&P 500 <SPc1> v 15:15 SEČ oslabovaly o 1,5 bodu, futures na technologický Nasdaq 100 <NDc1> klesaly o 4,75 bodu.

Akcie Citigroup před otevřením trhu ztrácely 2,1 procenta.

Sektor mediálních technologií zřejmě povzbudí chystané fúze a akvizice. Vydavatel videoher Electronic Arts <ERTS.O> v neděli podal nevyžádanou nabídku za 1,9 miliardy dolarů na menší konkurenční firmu Take-Two Interactive Software <TTWO.O>, jejíž akcie při elektronickém obchodování vyletěly až o 49 procent.

[YORK/Reuters/Finance.cz]

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK