Podvodný email zneužívá adresu stavební spořitelny ČS

20.03.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 20. března (ČTK) - Internetové útoky na účty klientů České spořitelny neustávají. Banka informovala o dalším pokusu získat data klientů, a to tentokrát s pomocí falešného emailu zneužívajícího adresu Stavební spořitelny České spořitelny burinka@sscs.cz. Před několika dny zkoušeli podvodníci získat data klientů ČS i s pomocí internetové domény České národní banky.

E-mail působí dojmem, že jej odeslala stavební spořitelna. Obsahuje odkaz na podvodnou internetovou stránku, pomocí které se snaží podvodníci získat přístupová data do internetového bankovnictví a PIN k platební kartě. Spořitelna upozorňuje, že o takovýchto věcech s klienty pomocí elektronické pošty nekomunikuje.

"Česká spořitelna ani Stavební spořitelna České spořitelny žádnou takovou zprávu klientům nerozesílala. Proto prosím na e-mail nereagujte a nezadávejte žádné požadované údaje," uvedla dnes banka na internetu.

Česká spořitelna jako banka s největším počtem klientů v tuzemsku se stala v posledních týdnech opakovaným terčem podvodných mailů, tzv. phishingu. Podle mluvčí Kristýny Havligerové banka zaznamenala několik desítek klientů, kteří na předchozí útoky reagovali, a pak několik lidí, jimž již peníze z účtu zmizely. "Jednalo se o ty, kteří zadali informace ke své platební kartě. S ní následně byly provedeny platby na internetu," uvedla.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK