Citigroup ruší 2000 míst u investic, obchodování -zdroj (OPAK.)

21.03.2008 | , Reuters
Zpravodajství ČTK


NEW Citigroup <C.N> ruší okolo 2000 dalších pracovních míst v sekcích investičního bankovnictví a obchodování, uvedl ve čtvrtek nejmenovaný...

...zdroj.

Největší americká banka tak usiluje o snížení nákladů poté, co jí problémy hypotečního a úvěrového trhu v prvním čtvrtletí způsobily rekordní ztrátu.

Nejnovějšímu propouštění už předcházelo lednové oznámení o zrušení 4200 pracovních míst. Také většina lednové redukce se týkala míst v divizích investičního bankovnictví a obchodování, uvedl zdroj, který si nepřál být jmenován. Citigroup uvedla, že loňský rok uzavřela se 375.000 zaměstnanci.

"Citigroup potřebuje snižovat náklady, možná prudčeji a rychleji než konkurence, která je v lepší finanční kondici," řekl Bill Hackney ze společnosti Atlanta Capital Management.

"Počet míst u velkých firem pro finanční služby, jako je Citigroup, by se v příštích pěti letech mohl snadno smrsknout o 10 až 12 procent," dodal.

Mluvčí Citigroup Adam Castellani řekl, že banka předpokládá neobvykle vysoký počet zrušených pracovních míst ve své divizi institucionálních klientů. Tato skupina zahrnuje investiční bankovnictví a obchodování a také alternativní investice, které nabízejí služby zajišťovacích fondů a fondů soukromého kapitálu.

"Každým rokem označíme ve skupině institucionálních klientů 5 procent zaměstnanců s nejslabším výkonem a určitá část těchto lidí z firmy odejde," řekl Castellani. "Letos bude jejich počet vyšší, neboť stále posilujeme obchodní činnost a snižujeme výdajový základ." Přesný počet propuštěných upřesnit odmítl.

Zprávu o zrušení dalších 2000 míst v Citigroup dříve přinesl list New York Times s tím, že většina z nich zanikne v New Yorku a Londýně.

Americké finanční společnosti od poloviny loňského roku v prostředí prohlubující se úvěrové krize už celkem zrušily přes 60.000 pracovních míst.

[YORK/Reuters/Finance.cz]

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK