Iveco Czech Republic zvýšilo čistý zisk téměř o 100 procent

21.03.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Vysoké Mýto (Orlickoústecko) 21. března (ČTK) - Vysokomýtská společnost Iveco Czech Republic, která je největším výrobcem autobusů v zemi, meziročně zvýšila obrat o 33 procent na 11,3 miliardy korun. Zdaněný zisk dosáhl přibližně 1,56 miliardy korun, což téměř o 100 procent více, než v předchozím roce. Účetní uzávěrku dnes schválila valná hromada, řekl generální ředitel Daniel Patka. Valná hromada podle něj rozhodla, že dividendy zůstanou ve firmě a budou použité pro rozvoj firmy.

Společnost loni vyrobila bezmála 2700 autobusů, letošní rok by měl být ještě víc rekordní. Do rozšíření výroby společnost investuje přibližně 200 milionů korun, aby mohla vyrobit více než 3000 autobusů za rok. "Chceme rovněž pokračovat v doplnění nabídky modelových řad, například uvést na trh třídvéřový autobus Crossway LE," řekl Patka.

Největší podíl měl na loňské produkci linkový autobus Crossway, který nahradil městské autobusy řady 900. Podle generálního ředitele obměna výrazně zlepšila výrobní a prodejní výsledky firmy. Iveco loni prodalo 2897 autobusů, to znamená o téměř 19 procent víc než předloni. Tradiční odběratelé pocházejí z Francie, loni posílil i prodej do Itálie.

Firma ve Vysokém Mýtě zaměstnává asi 2150 lidí. Iveco, jejímž vlastníkem je holding Irisbus, zaměstnává přes 24.500 lidí a vlastní 28 výrobních závodů v 16 zemích světa.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK