Pražská burza vzrostla, nejvíc akcie AAA Auto

25.03.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 25. března (ČTK) - Pražská burza dnes při podprůměrném objemu obchodování rostla, největší růst vykázaly akcie prodejce ojetých aut AAA Auto. Hlavní index PX posílil proti pátečnímu závěru o 0,39 procenta na 1522,8 bodu, vyplývá z výsledků burzy.

Hlavními tahouny dnešní seance byly akcie bankovních titulů, když Komerční banka přidala 1,5 procenta a Erste Bank bezmála dvě procenta. Nejvíce dnes ale posílily cenné papíry AAA Auto, které vzrostly o více než sedm procent až k úrovním přes 20 Kč za akcii.

O více než procento dnes naopak oslabily akcie energetické skupiny ČEZ, Pegas Nonwovens a Zentivy; v červených číslech se ocitly také akcie mediální společnosti CETV, tabákové Philip Morris a pojišťovny Vienna Insurance Group (VIG).

Podle analytiků pražská burza následovala růst v zámoří, posilovaly i okolní trhy. Opravdoví kupci ale podle Martina Stuchlíka z Patria Finance stále chybí, a objem obchodování tak zaostává za dlouhodobým průměrem. Objem obchodů ve SPAD za dnešní den je 2,28 miliardy Kč, když průměrný objem obchodů za poslední rok je 3,727 miliardy korun.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK