UPC zrychlí internet a zruší datové limity

26.03.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 26. března (ČTK) - Kabelová firma UPC zvýší rychlosti internetového připojení u všech nabídek vyjma základního dvoumegabitového připojení. U toho se firma rozhodla zrušit měsíční limit pro objem přenesených dat. Zatímco noví zákazníci získají automaticky vyšší rychlosti ode dneška, stávajícím klientům je bude firma navyšovat postupně během května a června. UPC to uvedla v tiskové zprávě.

Připojení Easy od května zrychlí ze tří Mbit/s na čtyři a Light z pěti na šest Mbit/s. V červnu se pak zvýší rychlost služby Classic z osmi Mbit/s na 12 megabitů a přípojky Extreme a Profi zrychlí z 12 respektive 16 Mbit/s na 20 Mbit/s. U těchto dvou služeb se navíc zvýší rychlost posílání dat o půl megabitu na 1,5 Mbit/s. Ceny nabídek se nemění.

Zákazník UPC tak získá připojení o rychlosti čtyři Mbit/s za 570 korun a šest Mbit/s za 794 Kč. Konkurenční Telefónica O2 obdobná připojení přes ADSL nabízí za 712 respektive 951 korun.

Vysokorychlostní internet od UPC využívá kolem 250.000 zákazníků. ADSL od Telefóniky má přibližně 570.000 uživatelů.

UPC je největší tuzemská kabelová firma s více než jedním milionem zákazníků. Společnost působí v 370 lokalitách a v dosahu jejích sítí je 1,3 milionu domácností.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK