Deutsche Bank varuje, že krize ohrožuje cíle zisku

26.03.2008 | , Reuters
Zpravodajství ČTK


Deutsche Bank <DBKGn.DE> ve středu uvedla, že odpisy aktiv a výpadky výnosů vyplývající z globální úvěrové bouře by mohly ohrozit její cíle...

...zisku pro letošní rok. Akcie banky na zprávu zareagovaly poklesem.

Největší německá banka chce dosáhnout 25procentní návratnosti kapitálu (ROE) před zdaněním a ročního zisku před zdaněním 8,4 miliardy eur.

Generální ředitel Josef Ackermann v únoru předpověděl, že letošní rok bude "obtížný pro činnost spojenou s kapitálovými trhy". Dodal, že bude investory včas informovat, pokud by se zdálo, že banka své cíle nesplní.

Deutsche Bank ve středu ve výroční zprávě uvedla, že krize kolem méně kvalitních hypoték by mohla ohrozit zisky z pákových obchodů a strukturovaných úvěrových trhů a dalších oblastí, stejně jako by mohla způsobit další odpisy.

"Kompenzace těchto negativních vlivů na ziskovost přes výkon ostatních divizí možná nebude proveditelná, obzvlášť pokud se mýlí odhady pokračujícího, byť pomalejšího ekonomického růstu v tomto roce, a převáží méně příznivé hospodářské podmínky," uvedla Deutsche Bank.

"Tyto okolnosti by pravděpodobně záporně ovlivnily naši schopnost dosáhnout cíle ziskovosti před zdaněním."

V 10:05 klesaly akcie Deutsche Bank o 1,6 procenta, a zaostávaly tak za indexem evropského bankovního sektoru <.SX7P>, jenž ubíral 0,1 procenta.

[FRANKFURT/Reuters/Finance.cz]

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK