PRŮZKUM-Nekons.zisk Philip Morris ČR loni zřejmě stagnoval (OPAK.)

27.03.2008 | , Reuters
Zpravodajství ČTK


* Philip Morris ČR, výsledky za rok...

...2007

* Firma uvedla, že oznámí zisk v pozvánce na valnou hromadu v příštích dnech.

* Odhad nekonsolidovaného čistého zisku 1,66 miliardy korun

Nekonsolidovaný čistý zisk firmy Philip Morris ČR <TABKsp.PR> loni zřejmě stagnoval, když klesající podíl na domácím trhu firma vyvážila pomocí silnějších vývozů a předzásobení obchodníků před zvýšením spotřebních daní, ukázal v úterý průzkum Reuters.

Sedm oslovených analytiků v průměru předpovědělo čistý zisk 1,66 miliardy korun proti výsledku 1,65 miliardy v roce 2006.

Firma obvykle vyplácí na dividendách celý nekonsolidovaný zisk, který nezahrnuje hospodaření slovenské dcery.

Analytici odhadují, že dividenda za loňský rok dosáhne 603 korun na akcii, a meziročně tak naroste o tři koruny, což by znamenalo dividendový výnos 9,01 procenta.

Kutnohorská továrna je součástí potravinářského a tabákového koncernu Altria Group <MO.N>. Od 28.března jde tabáková divize Philip Morris International <PM.N> na newyorskou burzu. ----------------------------------------------------------------

ODHAD NEKONSOLIDOVANÉHO ČISTÉHO ZISKU A DIVIDENDY ----------------------------------------------------------------

Průměr Medián Rozpětí 2006 Čistý zisk (v mld Kč) 1,66 1,68 1,37-2,00 1,65 Dividenda (v mil Kč) 603 613 498- 730 600 ----------------------------------------------------------------

POZN.: Průzkumu se zúčastnily tyto finanční instituce: Atlantik finanční trhy, BH-Securities, Cyrrus, Erste Bank/Česká spořitelna, KBC Securities/Patria Finance, Komerční banka, UniCredit Global Research.

[PRAHA/Reuters/Finance.cz]

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK