Koruna mírně oslabila na 25,07 Kč/EUR a 16,07 Kč/USD

02.04.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 2. dubna (ČTK) - Česká měna odpoledne mírně oslabila k euru i dolaru. V 16:30 SEČ koruna k euru oslabila o dva haléře na 25,07 Kč/EUR. K dolaru se obchodovala na 16,07 Kč/USD, o pět haléřů slabší než dopoledne. Vyplývá to z informací serveru Patria Online.

Podle analytika Next Finance Vladimíra Pikory koruna ignorovala upřesněné zprávy o tom, že ministerstvo financí a ČNB dojednávají poslední detaily dohody, jež by měla zabránit posílení koruny z titulu jednorázových příjmů státu v cizích měnách.

"Na tuto zprávu kurz reagoval již včera (v úterý) večer a přehlížel dnešní dodatek, že smlouva má oproti původnímu očekávání povolit státu emise cizoměnových dluhopisů, pokud budou zajištěny," uvedl Pikora.

Dolar k euru odpoledne stagnoval. V 16:30 SEČ se obchodoval na 1,5612 USD/EUR. Podle Pikory dolar v úterý příliš prudce zpevnil po zprávách, jež naznačily, že by se problémy bankovního sektoru mohly přenést z USA do Evropy. "Dnes však vládl trhům optimismus, že USA i bankovní sektor jsou již z toho nejhoršího venku," poznamenal Pikora.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK