Autopůjčovna Hertz koupila své partnery

04.04.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 4. dubna (ČTK) - Nadnárodní společnost Hertz, zabývající se půjčováním automobilů, si podle Hospodářských novin v Česku a na Slovensku začala řídit své obchody sama. Převzala totiž své franšízové partnery Rentex Autopůjčovna a Car Solutions. Cena za převzetí nebyla doposud zveřejněna, píšou HN.

Převzetím si chce Hertz upevnit svou pozici na trzích střední a východní Evropy. "Tento region zažívá obrovský růst, a to zejména od vstupu nových zemí do Evropské Unie. Získání našich partnerů podpoří naše plány rozvinout podnikání v oblasti půjčování osobních i dodávkových vozů firemním klientům," řekl HN výkonný ředitel Hertz Corporation Mark P. Frissora.

Společnost předpokládá letos v Česku a na Slovensku zisk okolo 16 milionů dolarů (asi 256 milionů korun).

Autopůjčovna Hertz se v zemi objevila poprvé v roce 1989 a byla tak první samostatně působící světovou autopůjčovnou v Československu. V únoru 1998 se firma pustila do dlouhodobé restrukturalizace zaměřené na snížení nákladů a zefektivnění provozu. Loni v dubnu zavedla do vozového parku první vozidla na hybridní pohon, píšou dnešní Hospodářské noviny.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK