Dolar se obchoduje smíšeně, trh čeká na data z USA

04.04.2008 | , Reuters
Zpravodajství ČTK


Dolar v pátek kotoval smíšeně vůči hlavním měnám v technickém obchodování před klíčovou zprávou o tvorbě pracovních míst ve Spojených státech...

...

V 10:20 dolar přidával 0,1 procenta na 102,36 jenu <JPY=>, zatímco oslaboval o 0,2 procenta na 1,008 švýcarského franku <CHF=>.

Euro rostlo o 0,2 procenta na 1,5708 dolaru <EUR=>, respektive o 0,3 procenta na 160,81 jenu <EURJPY=>.

Signály před daty o březnovém počtu pracovních míst v nezemědělském sektoru nejsilnější ekonomiky světa jsou smíšené.

Překvapivý nárůst míst v soukromém sektoru neutralizovala zpráva, že počet nových žádostí o podporu v nezaměstnanosti vyšplhal minulý týden na dvouapůlletý vrchol.

Sentiment investorů se však v posledních seancích celkově zlepšil a trhy nyní čekají, že federální rezervní systém (Fed) v dubnu sníží úrokové sazby pouze o 25 bazických bodů.

Ekonomové oslovení v průzkumu Reuters předpovídají, že v americké ekonomice v březnu ubylo 60.000 pracovních míst, což by znamenalo třetí měsíc poklesu v řadě. Míra nezaměstnanosti měla podle trhu stoupnout na 5,0 procenta ze 4,8 procenta v únoru. Data vyjdou ve 14:30 SELČ.

"Je to obchodování před daty o nezaměstnanosti. I kdyby vyšlo číslo kolem nuly, z fundamentálního úhlu pohledu je to pro dolar pořád negativní, protože to nezastaví vzestupný trend míry nezaměstnanosti," řekla Antje Präfckeová, devizová stratéžka u Commerzbank Corporates & Markets ve Frankfurtu.

[LONDÝN/Reuters/Finance.cz]

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK