ČEZ se nebude ucházet o ruskou firmu TGK-4

07.04.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 7. dubna (ČTK) - Společnost ČEZ nepodá nabídku do výběrového řízení na koupi podílu v ruské energetické společnosti TGK-4. Informovala o tom mluvčí ČEZ Eva Nováková. Společnost nepokládá TGK-4 za vhodnou investiční příležitost vzhledem k různorodosti výrobního portfolia a rizikům spojeným s krátkými termíny očekávaných investic, uvedla mluvčí.

ČEZ se v regionu zaměří na jiné aktivity. "Teritorium Ruska stále pokládáme za zajímavé, v současnosti probíhá intenzivní příprava našeho projektu výstavby paroplynových elektráren v okolí Moskvy," uvedla Nováková.

Zájemci o koupi ruské společnosti mají své nabídky podat dnes. Podle deníku E15 bude největším favoritem soutěže při neúčasti ČEZ ruský investiční fond Halcyon, který na poslední chvíli slepil konsorcium se zatím neznámými investory pod vedením Davida Herneho, bývalého manažera RAO-UES.

O kontrolní balík akcií TGK-4 projevily zájem také korejská energetická společnost KEPCO, moskevský investiční fond Prosperity Capital Management, který nyní drží 19,2 procenta akcií TGK-4, a ruský ocelářský magnát Vladimir Lisin.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK