Akciové futures v USA po žádostech mažou ztráty

10.04.2008 | , Reuters
Zpravodajství ČTK


NEW Americké akciové futures ve čtvrtek zůstávaly v negativním teritoriu, ale odrazily se od denního dna po zprávě o nečekaně hlubokém poklesu...

...počtu nových žádostí o podporu v nezaměstnanosti v minulém týdnu.

V 15:00 ubíraly futures na index Standard & Poor's 500 <SPc1> 2,8 bodu, futures na technologický index Nasdaq 100 <NDc1> klesaly o 3,75 bodu.

Sezonně očištěný počet žádostí o podporu v týdnu do 5.dubna se snížil na 357.000 z revidovaných 410.000 z předešlého týdne, oznámilo ministerstvo práce.

Trh čekal snížení počtu žádostí pouze na 385.000 z původně oznámených 407.000 za předchozí týden.

Investory znervózňoval výhled firemních zisků a zpráva, že investiční banka Lehman Brothers <LEH.N> do své rozvahy zařadila méně kvalitní aktiva v objemu 1 miliardy dolarů.

Sentiment trhu zhoršovaly také ceny americké ropy <CLc1>, jež se pohybovaly nad hladinou 110 dolarů za barel, na dohled čerstvého rekordu 112,21 dolaru dosaženého ve středu.

Ve středu zájmu se ocitali maloobchodníci.

Wal-Mart <WMT.N>, světová jednička v oboru, sice vykázal za březen tržby na srovnatelné bázi pod odhady trhu, ale zároveň zvedl předpověď zisku za první fiskální kvartál na 74 až 76 centů na akcii z předchozích 70 až 74 centů.

Pokles technologického sektoru by mohly zbrzdit zprávy o akviziční bitvě o Yahoo <YHOO.O>.

Podle zpráv v tisku společnost News Corp <NWSa.N> zvažuje, že se připojí k nabídce Microsoftu <MSFT.O> na převzetí Yahoo. Několik zdrojů nicméně sdělilo agentuře Reuters, že samotná internetová firma stojí před uzavřením dohody s AOL ze skupiny Time Warner <TWX.N>.

[YORK/Reuters/Finance.cz]

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK