Travel Service bude před soudem EU bránit značku Smart Wings

11.04.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brusel 11. dubna (zpravodaj ČTK) - Český letecký dopravce Travel Service bude před Evropským soudem první instance bránit značku svého nízkonákladového dopravce Smart Wings. Největší soukromá letecká společnost ČR před časem požádala o registraci značky u unijního Úřadu pro harmonizace vnitřního trhu (OHIM), ten však žádost odmítl kvůli údajné podobnosti značky se značkou německého leteckého dopravce Eurowings.

Travel Service tak podal žalobu na OHIM u druhého nejvyššího soudu Evropské unie. Ten například posuzuje podobné spory o ochrannou značku Bud, o níž se pře českobudějovický pivovar Budvar s americkým Anheuser-Busch. Zatím ale není jasné, kdy rozhodnutí o osudu značky Smart Wings padne. Před soud zatím dorazil celý spis, slyšení a vynesení rozsudku zatím nebylo naplánováno.

Travel Service, který je členem islandské skupiny Iceland Air Group, je lídrem na českém trhu charterové letecké dopravy. Kromě nepravidelných letů provozuje i nízkonákladové linky do evropských metropolí pod značkou Smart Wings. Firma působí vedle Česka rovněž v Maďarsku a v roce 2006 vykázala zisk kolem 80 milionů korun a přepravila více než 1,8 milionu cestujících.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK