Akciové futures v USA slábnou, tíží Bank of America

21.04.2008 | , Reuters
Zpravodajství ČTK


NEW Americké akciové futures v pondělí oslabovaly po nejlepším týdnu indexu Dow Jones za dva měsíce, když Bank of America <BAC.N>...

...předložila neuspokojivé čtvrtletní výsledky.

Futures na index Standard & Poor's 500 <SPc1> v 15:20 SELČ ubíraly 4 body, futures na technologický index Nasdaq 100 <NDc1> ztrácely 5 bodů.

Bank of America, druhá největší banka ve Spojených státech, v pondělí oznámila, že zisk v prvním čtvrtletí spadl kvůli odpisům a hromadícím se ztrátám z úvěrů o 77 procent [ID:nMUL130609].

Generální ředitel Kenneth D.Lewis ještě prohloubil negativní vyznění zprávy, když uvedl, že ve druhém kvartále očekává přinejlepším minimální růst ekonomiky Spojených států.

Farmaceutická firma Eli Lilly <LLY.N> sice zvedla v prvním kvartále zisk díky vyššímu prodeji preparátů proti cukrovce, rakovině a depresi, ale nedosáhla na očekávání trhu.

"Myslím, že si zopakujeme minulý týden, kdy trh reagoval na firemní zisky," řekl Peter Cardillo, hlavní ekonom trhu u firmy Avalon Partners.

"Nejdůležitější jsou výhledy a to zejména u firem, které podnikají v zahraničí."

Energetická firma Halliburton <HAL.N> vykázala nárůst zisku za první kvartál o 6 procent, když její zákazníci více utráceli za průzkum potenciálních ložisek ropy a plynu.

Mattel <MAT.N>, největší výrobce hraček ve Spojených státech, ohlásil čtvrtletní ztrátu kvůli nižšímu prodeji produktů Fisher-Price, právním výdajům a vyšším nákladům.

[YORK/Reuters/Finance.cz]

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK