Wall St otevře po smíšených výsledcích stagnací

22.04.2008 | , Reuters
Zpravodajství ČTK


NEW Americké akcie zřejmě zahájí úterní seance bez větších změn, když vycházejí smíšené firemní výsledky. Výrobce čipů Texas Instruments <TXN...

...N> předložil neuspokojivou předpověď, zatímco chemička DuPont <DD.N> vykázala robustní výsledky.

Firma Texas Instruments uvedla, že druhý kvartál bude kvůli nejisté ekonomické situaci slabší, než se čekalo, a zmínila obezřetnost spotřebitelů a slabší poptávku po dražších mobilech. Akcie firmy klesaly před zahájením řádné seance o 2,9 procenta.

Společnosti DuPont z báze indexu Dow Jones ohlásila vzestup zisku za první kvartál díky zemědělství a rychlému růstu rozvíjejících se ekonomik [ID:nSCH237966]. Společnost také potvrdila výhled na druhý kvartál a celý rok.

V plně rozjeté výsledkové sezoně se dosud daří především firmám aktivním mimo Spojené státy a společnostem, jež těží ze vzestupu cen komodit.

McDonald's <MCD.N>, další firma z báze Dow Jones, ohlásila kvartální výsledky nad odhady trhu díky silným tržbám v zahraničí [ID:nMUL243424]. Její akcie přesto klesaly před zahájením obchodování na Wall Street o 1,9 procenta.

"Jsem ohledně trhu opatrný vzhledem k tomu, kde se nachází v rámci svého letošního relativního rozpětí. Navíc McDonald's vykázal zisk nad odhady trhu, ale klesá, což není dobré znamení," řekl Sal Arnuk z firmy Themis Trading.

Na makroekonomickém poli se čeká zpráva o prodeji existujících domů za březen. Medián průzkumu Reuters ukázal, že trh čeká vzestup o 2,9 procenta na 4,92 milionu jednotek na meziroční bázi. Data vyjdou v 16:00 SELČ.

[YORK/Reuters/Finance.cz]

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK