AAA Auto chce provozovat vlastní autoservisy

29.04.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 29. dubna (ČTK) - Největší tuzemská síť autobazarů AAA Auto chce v tuzemsku otevřít vlastní síť nejméně 30 autoservisů. První firma otevřela u svého čimického autocentra, další servis v příštích měsících otevře v Praze 6-Řepích. Firma to uvedla v tiskové zprávě.

AAA dosud provozovala servisní služby jen v rámci přípravy vykoupených vozidel pro prodej. Nyní chce nabídnout komplexní servis všem motoristům, majitelé vozů z AAA budou mít slevu.

Průměrná hodinová sazba nového servisu AAA se podle viceprezidenta firmy Matyáše Kořínka pohybuje kolem 450 Kč bez DPH. To je cena zhruba na úrovni neznačkových servisů a přibližně poloviční suma proti průměru pražských autorizovaných opraven.

AAA Auto nyní prodává ojetá auta ve 47 pobočkách na pěti trzích. Loni firma zvýšila prodej o 29 procent na 80.000 vozů. Letos v prvním čtvrtletí zaznamenala růst o šest procent na 18.800 aut. Loni společnost vykázala stodvacetimilionovou ztrátu, což ji přinutilo přijmout kroky ke snížení nákladů a zvýšení zisku. Letos předpokládá návrat k profitu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK