Wall Street asi klesne po stažení nabídky na Yahoo

05.05.2008 | , Reuters
Zpravodajství ČTK


NEW Americké burzy zřejmě zahájí pondělní seanci poklesem poté, co Microsoft <MSFT.O> stáhl svou nabídku na převzetí firmy Yahoo <YHOO...

...O>. Zatemnil tak vyhlídky v oblasti fúzí a akvizic a poslal akcie této internetové firmy o více než 21 procent níž.

Akcie Yahoo se před otevřením trhu obchodovaly okolo 22,50 dolaru proti ceně 28,67 dolaru při pátečním závěru. Přední výrobce softwaru v sobotu zvýšil celkovou nabízenou cenu za převzetí Yahoo na 47,5 miliardy dolarů, firmě to však nestačilo.

Akcie Microsoftu v pondělí rostly o 5,9 procenta.

Akcie Googlu <GOOG.O>, který konkuruje Yahoo i Microsoftu, rostly o 3,8 procenta v nadějích, že by mohla mít z krachu jejich jednání prospěch. Podle informací zdrojů se Yahoo pokusí uzavřít s tímto internetovým vyhledávačem partnerství v oblasti reklamy [ID:nMUL526050].

Na obzoru se ovšem rýsovala jiná velká akvizice. Americký mobilní operátor Sprint Nextel <S.N> si polepšil o více než 10 procent po zprávě médií, že skupina Deutsche Telekom <DTEGn.DE> uvažuje o jeho případné koupi.

Futures na index S&P 500 <SPc1> v 15:15 SELČ klesaly o 6 bodů, futures na technologický Nasdaq 100 <NDc1> oslabovaly o 5,5 bodu.

V 16:00 SELČ vyjdou údaje Institutu řízení zásob (ISM) o dubnové aktivitě v rozsáhlém sektoru služeb Spojených států. Ekonomové oslovení Reuters předpokládají snížení ukazatele na 49,1 bodu z březnových 49,6 bodu, hranice 50 bodů odděluje celkový pokles od růstu v sektoru.

[YORK/Reuters/Finance.cz]

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK