Patria Finance zvýšila zisk o 61 pct. na rekordních 188 mil.Kč

07.05.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 7. května (ČTK) - Společnost Patria Finance, vedoucí obchodník s akciemi na pražské burze, loni zvýšila čistý zisk meziročně o 61 procent na takřka 188 milionů korun. Lepší výsledek hospodaření firma, která působí na českém kapitálovém trhu od roku 1994, ještě neměla. Dnes výsledky poskytla Patria Finance.

Výrazné zvýšení zisku Patria Finance ovlivnil více než dvojnásobný růst výnosů na 112 milionů korun z účastí v přidružených společnostech a výnosy z poplatků a provizí, které vzrostly meziročně o více než třetinu na 182 milionů korun.

Z konkurentů například firma Wood & Company loni vykázala růst zisku o více než 94 procent na 140 milionů korun, zisk společnosti BH Securities naopak klesl na 50,6 milionu korun z předloňských 62,1 milionu korun a Fio na 2,2 milionu korun z minulých deseti milionů korun.

Hlavní letošní cíle jsou udržení čelního postavení na pražské burze, zvýšení počtu privátních klientů obchodujících on-line prostřednictvím dceřiné společnosti Patria Direct a posílení účasti na Slovensku. "V letošním roce nabídneme našim klientům několik inovativních služeb, například v březnu jsme spustili miniSPAD, který klientům Patria Direct umožňuje obchodovat za ceny, které Patria Finance poskytuje institucionálním investorům," uvedl předseda představenstva Patria Finance Jan Klenor.

Na pražské burze loni Patria Finance zobchodovala akcie za 520,8 miliardy korun, což znamenalo druhé místo za Wood & Company. V letošním prvním čtvrtletí Patria burzovním objemem 131 miliard korun před sebe nikoho nepustila.

Patria Finance je stoprocentně vlastněna belgickou KBC Group. Do skupiny Patria dále patří informační portál Patria Online, Patria Finance CF a Patria Finance Slovakia. Patria Finance je největším akcionářem Burzy cenných papírů Praha.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK