Koruna dopoledne mírně ztrácí

07.05.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 7. května (ČTK) - Česká měna dopoledne mírně oslabila vůči euru na 25,20 Kč/EUR. K dolaru ztrácela na 16,28 Kč/USD. Vyplývá to z informací serveru Patria Online. Koruna vyčkává, jak rozhodne Česká národní banka o úrokových sazbách. Většina analytiků předpokládá, že centrální banka dnes sazby nezmění.

Měny ve střední Evropě nenacházejí společný směr. Slovenská koruna dál posiluje a chystá se zaútočit na hranici 32,00 SKK/EUR, podotkl analytik Patria Finance Tomáš Vlk. Pomoci jí k tomu má očekávané příznivé stanovisko Evropské komise a centrální banky ohledně vstupu do eurozóny. Naproti tomu maďarský forint směřuje dolů poté, co současná menšinová vláda spojila svou budoucnost se zákony o rozpočtu a daních. V Polsku mírně posiluje zlotý.

Americké měně pomohl komentář představitele centrální banky USA (Fed) Thomase Hoeniga, který uvedl, že úrokové sazby ve Spojených státech bude zřejmě nutné časem zvýšit. Hoenig tak potvrdil, že Fed by v nejbližší době mohl přestat se snižováním úrokových sazeb. Dopoledne se eurodolar pohyboval na 1,5485 USD/EUR.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK