Krizové mobily bude dál provozovat Telefónica

09.05.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 9. května (ČTK) - Mobilní krizovou komunikaci bude záchranářům, ministerstvům a dalším úřadům i nadále zajišťovat Telefónica O2. Firma podepsala novou smlouvu s ředitelstvím hasičského záchranného sboru (HZS), která navazuje na dohodu končící v polovině letošního roku. HZS to oznámil v tiskové zprávě. Telefónica hodnotu zakázky odmítla komentovat.

Firma má podle smlouvy zajistit pro mobilní telefonní čísla účastníků krizové komunikace přednostní spojení. Smlouva dále zajišťuje služby související se zabezpečením fungování krizových telefonních čísel při mimořádných událostech, krizových stavech a při přípravě na mimořádné události a krizové stavy. Předmětem smlouvy je také informační podpora účastníků krizové komunikace a nově také předávání informací o stavu sítě mobilního operátora v případě výluk nebo havárií.

Oproti předchozí dohodě mohou mít uživatelé systému nastaveno přednostní spojení u toho čísla Telefóniky O2 s paušálním tarifem, které si sami zvolí. Nejsou tak omezeni jen na využití telefonních čísel z předem určené číselné řady.

Telefónica O2 začala ještě jako Eurotel poskytovat služby složkám Integrovaného záchranného systému v lednu 2002, když podepsala smlouvu s ministerstvem vnitra na dodávku 19.000 kusů mobilních souprav. Distribuce tzv. krizových mobilů skončila v červnu roku 2003. Některé obce si v minulosti stěžovaly na špatný signál ve svých lokalitách, firma proto několikrát pokrytí rozšiřovala.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK