KB podle odhadů zvýšila ve čtvrtletí čistý zisk na 2,9 mld. Kč

11.05.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 11. května (ČTK) - Komerční banka v prvním čtvrtletí podle odhadů analytiků oslovených ČTK zvýšila čistý zisk na 2,9 miliardy korun z loňských 2,51 miliardy korun. Výsledky banka oznámí ve středu.

S čistým konsolidovaným ziskem 2,94 miliardy korun počítá analytik společnosti Cyrrus Marek Hatlapatka. Analytik společnosti Atlantik FT Milan Lávička pak odhaduje čtvrtletní čistý zisk Komerční banky na 2,88 miliardy korun.

K dalšímu růstu provozních výnosů i čistého zisku banka podle Hatlapatky využila růstu počtu klientů o čtyři procenta a většího zaměření na drobné bankovnictví. "Nižší očekávaná dynamika růstu úvěrového trhu se sice nesporně ve výsledcích za první čtvrtletí projeví, nicméně hospodářské výsledky konkurenční České spořitelny ukázaly, že i v tomto prostředí lze dosáhnout solidních meziročních nárůstů," uvedl.

K růstu zisku přispěl podle odhadů tedy růst čistých úrokových příjmů. Ty bance podle odhadů stouply meziročně o 16 procent na 4,9 miliardy korun. Příjmy z poplatků a provizí banka zřejmě zvýšila o šest procent na 2,4 miliardy korun.

Česká spořitelna zvýšila za první čtvrtletí čistý konsolidovaný zisk meziročně o 18,5 procenta na 3,23 miliardy korun. ČSOB zveřejní hospodářské výsledky za první čtvrtletí ve čtvrtek 15. května.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK