United Bakeries v ČR loni vykázala zisk 473 milionů Kč

21.05.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brno 21. května (ČTK) - Největší pekárenská skupina na tuzemském trhu United Bakeries, která vznikla v roce 2006 sloučením Odkolku a Delta Pekáren, loni utržila 4,346 miliardy korun. Hospodaření ukončila ziskem 473 milionů korun. ČTK to zjistila z oznámení představenstva společnosti v denním tisku o konání řádné valné hromady. Hospodaření celé skupiny United Bakeries, do které patří ještě dvě dceřiné společnosti, slovenské Delta Pekárne a maďarský Interback, skončí ve ztrátě. V rozhovoru pro dnešní Hospodářské noviny (HN) to řekl generální ředitel společnosti Marko Pařík.

Mluvčí United Bakeries Jaroslav Pomp nechtěl hospodářské výsledky společnosti na českém trhu komentovat. "Výsledky vydáme společně za celou skupinu nejdříve v červnu," řekl.

Podle Paříka vykáže skupina United Bakeries za loňský rok ztrátu. "Nebudeme v zisku, a to kvůli nákladům na fúzi pekáren Odkolek a Delta. Zaváděli jsme nový informační systém a logistiku. Letos to už zisk bude," uvedl Pařík v rozhovoru pro HN. Podle Pompa se implementace informačního systému, logistiky a účetnictví týká také dceřiných firem na Slovensku a v Maďarsku.

United Bakeries je největší hráč na tuzemském pekárenském trhu, má asi pětinový až čtvrtinový podíl. Dvojkou je Penam ze skupiny Agrofert.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK