Legíny – znovuobjevený hit stokrát jinak

16.07.2008 | , Móda.cz
STYL/móda a oblékání


Legíny, tolik proslulé v osmdesátých letech jsou zase v módě, a to ve všech možných délkách, vzorech a barvách. Pokud máte tedy sexy postavičku a legíny vám sedí, neváhejte a vrhněte se do nich. Ani celebrity na ně nedají dopustit.

Legíny jsou znovuobjevený hit. Jak už to tak s módou bývá, trendy se vrací, a nejinak tomu bylo i v případě legín. Ačkoliv od dob jejich objevení Vivienne Westwoodovou v roce 1989 již uběhla pěkná řádka let, pořád mají své kouzlo a inovace současných návrhářů tomu jen přispívají. Neonové zářivé tóny a tlusté pásky leží na dnech skříní a sexy lesklé nebo tmavě vzorované kousky přicházejí na světlo světa.

Clipboard03_6.jpgJaké délky ano, a jaké ne?
Že nejsou legíny jako legíny pozná na první pohled i pánská polovička, a to nemá zrovna nejsilnější smysl pro detail. Už pokud jde o délky, existuje jich nepřeberně – ke kotníkům, nad kotníky, pod kolena, ale dokonce i kraťasové nebo dole na gumu až pod chodidla. In jsou všechny varianty, záleží především na kombinaci s dalšími částmi outfitu. Pokud jde o nejžhavější trendy, vybírat můžete mezi mini či delší sukýnkou, šaty, volnými kraťasy, nebo delším volnějším „áčkovým“ topem. Riskovat kombinaci legín a něčeho co končí výše než je zadek je výsadou skutečné hrstky žen s perfektní postavou.

Barvy? Zářivá už je vážně pasé
V devadesátých letech byly s legínami neodmyslitelně spojeny zářivé neonově křiklavé barvy. To je jedna z mála věcí, které už na nich in rozhodně nejsou. Aktuální trendy preferují lesk, tmavší tóny a zajímavé (například zvířecí, ale třeba i puntíkované či atypické) vzory, případně barevnější verze pro sportovní účely. Posun je možné najít také v materiálech, zdá se, že současné legíny směřují spíše k punčochám, neboť jsou stále tenčí a tenčí.

Clipboard04_5.jpgI nejzvučnější jména je navrhují
Fenomén legín samozřejmě zasáhl i nejvyšší návrhářské kruhy, a tak ve spojitosti s nimi narazíme i na jména jako jsou Versace, Chanel, Louis Vuitton, D&G, Gucci či Max Mara. Příjemné je, že stejné legín, jaké si celebrity kupují u světových značek, si můžete v jiném obchodě pořídit i vy a za přijatelnou cenu si třeba na chvíli zahrát i na hvězdu stříbrného plátna.

A kdo že to fenoménu legín propadl? Herečky Julliette Lewis či Lindsay Lohan, módní návrhářka Stella McCartney, modelka světového formátu Kate Moss, nebo temperamentní zpěvačky Rihanna, Christina Aguilera i Madonna, která se v legínách a volné haleně objevila dokonce v jednom ze svých klipů – Hang Up.

 

 

Autor článku

Redakce

Redakce  

Články ze sekce: STYL/móda a oblékání