Akcie v USA dopoledne po čtyřech týdnech růstu klesly

06.04.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 6. dubna (ČTK) - Akcie amerických firem dopoledne na Wall Street klesly. Investoři si dali po čtyřech týdnech růstu hlavních indexů přestávku. Obecně se čeká na výsledky podnikového hospodaření za první čtvrtletí roku.

Index Dow Jones se v poledne newyorského času snížil o 1,7 procenta na 7878,78 bodu. Index technologického trhu Nasdaq Composite v 18 hodin SELČ klesl na 1584,7 bodu se ztrátou 2,3 procenta.

Na technologický sektor dolehly náznaky potíží v jednáních mezi společnostmi IBM a Sun Microsystems. Finančním titulům vedle toho přitížila analytická zpráva předpovídající další ztráty v bankách.

Investoři měli v posledních týdnech více optimismu a Dow Jones díky tomu od začátku března posílil o 22,5 procenta. Přispěla k tomu zlepšující se čísla o ekonomice i další kroky vlád po celém světě proti hospodářské recesi.

Tento týden se budou investoři snažit načerpat náznaky dalšího vývoje z výsledkových zpráv za první čtvrtletí roku. Analytici varují, že výsledky horší než očekávání můžou poslední zisky akciového trhu smazat, napsala agentura AP. Polední hodnoty indexů jsou z Yahoo! Finance.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK