Akcie v USA dopoledne pokračovaly v poklesu

07.04.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 7. dubna (ČTK) - Akcie amerických korporací dopoledne na Wall Street pokračovaly v poklesu, který zahájily na začátku týdne. Investoři se obávají špatných podnikových výsledků za první čtvrtletí a kondice bank.

Index Dow Jones se v poledne newyorského času snížil o 2,1 procenta na 7809 bodů. Index Nasdaq Composite v 18 hodin SELČ oslabil na 1578,15 bodu se ztrátou 1,8 procenta.

Obavy o bankovní sektor vyvolala poznámka, že Mezinárodní měnový fond odhadne hodnotu špatných aktiv v bankách na čtyři biliony dolarů. Napsaly to londýnské Timesy, a posílily tak obavy investorů z toho, že snahy americké vlády zbavit banky špatných aktiv možná vycházejí naprázdno.

Informovaný zdroj dnes uvedl, že se automobilka General Motors intenzivně a seriózně chystá zažádat o bankrotovou ochranu před věřiteli. Emise podniku poté spadla o více než sedm procent na 2,10 dolaru.

Trh čeká na výsledky hospodaření za první čtvrtletí. Jako první je zveřejní tradičně hutní gigant Alcoa, a to po závěru dnešního obchodování na burze.

V posledních týdnech měli investoři optimismu více. Zatímco na začátku března byly akciové indexy na 12letém minimu, na konci minulého týdne byly o pětinu výše, připomněla agentura AP. Polední hodnoty indexů jsou z Yahoo! Finance.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK