Koruna dál ztrácí k dolaru, k euru víceméně stabilní

08.04.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 8. dubna (ČTK) - Koruna dnes dopoledne dál ztrácela proti dolaru, k euru byl její kurz proti úternímu závěru bez větších změn. Kolem 10:30 mírně oslabila na 26,65 koruny za euro, proti dolaru přišla o zhruba 20 haléřů na 20,20 Kč/USD, vyplývá z informací serveru Patria Online.

"Kurz koruny k euru prožívá klidnější dny. Změny jsou už od minulého pátku minimální a nejinak tomu je i dnes ráno. Koruna mírně oslabila na 26,65. Domácí data do obchodování nezasáhla, mizivý vliv je u nezaměstnanosti ostatně pravidlem," komentoval dopolední dění Tomáš Vlk z Patria Finance.

Česká měna podle něj stále nevybočuje z vývoje v regionu, který také zůstává bez větších změn. Obavy před startující výsledkovou sezónou v USA, spojené především s výsledky bank, na středoevropské měny zatím nedoléhají. Akcie však pokračují v poklesu, což podle Vlka znamená riziko, že koruna, zlotý a forint začnou rovněž ztrácet.

Dolar dokázal ze zvýšené nedůvěry v riziková aktiva vytěžit další zisky a jeho kurz k euru se dostává na 1,3185. "Opatrnost, která vede investory k nákupům americké měny, bude záležet na dalším vývoji na akciových trzích. Důležitá čísla z ekonomik nyní nechodí a pozornost se tak upírá hlavně na firemní výsledky," konstatoval Vlk.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK