Tošovský: MPO kvůli úsporám zastavilo stěhování úředníků

20.05.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 20. května (ČTK) - Ministerstvo průmyslu a obchodu zastavilo projekt stěhování několika stovek úředníků ministerstva a jeho podřízených organizací ze 13 budov v Praze do jediné novostavby, kterou mělo získat výměnou za tyto nemovitosti. Novinářům to dnes řekl ministr průmyslu a obchodu Vladimír Tošovský, který rozhodnutí zdůvodnil úsporami v rozpočtu MPO. Projekt připravil jeho předchůdce Martin Říman a zdůvodnil jej tím, že stát by díky této realitní transakci ušetřil.

Plán na sestěhování úředníků MPO do jedné budovy měla podle původního harmonogramu projednat vláda na přelomu května a června a v létě pak mělo být vyhlášeno výběrové řízení. MPO počítalo s tím, že příští rok na jaře podepíše s vítězem smlouvy.

Projekt MPO počítal s tím, že 13 svých budov stojících na území hlavního města vymění za nový administrativní komplex v Praze, do kterého se nastěhuje 1100 úředníků MPO, České obchodní inspekce, CzechInvestu, Úřadu průmyslového vlastnictví či Puncovního úřadu. Součástí zakázky měla být nejen stavba nové budovy, ale také její provoz.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK