Právo: Nošovický Hyundai vyrobil za první pololetí 50.000 aut

13.07.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Nošovice (Frýdecko-Místecko) 13. července (ČTK) - Nošovická automobilka Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC) v prvním pololetí letošního roku vyrobila 50.000 nových aut a 100.000 převodovek, dnešnímu Právu to řekl mluvčí HMMC Petr Vaněk.

Nošovická továrna vyrábí vozy Hyundai i30 a i30 cw. V dubnu začala také s výrobou aut s novým dieselovým motorem U2 o objemu 1,6 litru. V plném běhu je podle Vaňka i příprava výroby dalšího modelu - prostorného rodinného víceúčelového vozu Kia No.3, který se v závodě začne vyrábět v posledním čtvrtletí letošního roku.

Nošovicá automobilka zatím vyrábí v jednosměnném provozu, firma však v poslední době zintenzívnila nábor zaměstnanců pro druhou výrobní směnu. Termín zahájení druhé směny zatím podle Vaňka nelze upřesnit, bude to podle něj ještě v průběhu léta.

Nábor pracovníků po útlumu počátkem roku obnovila automobilka na začátku března. Některé zaměstnance firma kvůli krizi nechávala doma s náhradou mzdy. Hyundai letos plánuje v Nošovicích vyrobit asi 160.000 automobilů, což je zhruba o 14 procent méně oproti plánu. V prvním čtvrtletí jich vyrobil zhruba 20.000.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK