Koruna dopoledne stagnovala na čtvrtečních úrovních

17.07.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 17. července (ČTK) - Česká měna dopoledne vůči oběma hlavním světovým měnám stagnovala. Krátce po 10:20 koruna k euru v porovnání se čtvrtečním závěrem posílila o dva haléře na 25,93 Kč/EUR, vůči dolaru klesla o haléř na 18,38 Kč/USD. Vyplývá to z informací serveru Patria Online.

Podle analytika Patria Finance Tomáše Vlka koruna pokračuje v nevýrazných výkonech tohoto týdne. Přes množství událostí, které hýbou akciovými trhy, jsou středoevropské měny v reakcích chladné. Poslední růst akcií založený na dobrých výsledcích technologických firem nezachytily, dodal.

Dolar krátce po 10:20 mírně posílil na 1,4108 USD/EUR. Podle Vlka budou důležité události dnešního dne znovu přicházet hlavně z firemní sféry, výsledky společností Citigroup, Bank of America a General Electric dnes mají největší potenciál hýbat trhy. "Jestli tyto informace rozhoupou z místa i eurodolar, měli bychom vidět reakci také na koruně. Jinak zřejmě bude její pohyb opět velmi malý," míní Vlk. Trh dnes čeká také na červnová data z amerického realitního trhu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK