Genii Capital se stáhla z boje o Saab, Spyker pokračuje v jednání

26.01.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Stockholm 26. ledna (ČTK) - Lucemburská investiční firma Genii Capital se stáhla z boje o švédskou automobilku Saab. Nizozemský výrobce luxusních vozů Spyker Cars pokračuje v jednání o převzetí Saabu, výsledek je ale nejistý. Informovala o tom dnes agentura Reuters. Genii Capital se o Saab ucházela ve spolupráci se šéfem závodů formule 1 Berniem Ecclestonem.

Ztrátové značce Saab nyní hrozí zánik. Americká mateřská společnost General Motors nedávno rozhodla o postupném ukončení činnosti Saabu, nevyloučila však prodej podniku v případě výhodné nabídky.

"Jednání (s GM) pokračují a nálada je pozitivní. Jsme však velmi unaveni," řekl agentuře Reuters generální ředitel Spykeru Victor Muller. "Může to jít oběma směry, ale můžete si být jisti, že děláme vše pro uzavření dohody," dodal.

Saab vyrábí automobily od roku 1949 a součástí GM je od roku 1989, od té doby je však téměř nepřetržitě ztrátový. Firma zaměstnává zhruba 3400 lidí a má asi 1100 dealerů. V České republice i v dalších zemích tento měsíc protestovali proti likvidaci švédského podniku fanoušci značky.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK