Dubai World prý navrhne plán splácení dluhů věřitelům v březnu

22.02.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Dubaj 22. února (ČTK) - Dubaj předloží v březnu věřitelům skupiny Dubai World plán, jak bude problémový konglomerát splácet objemné dluhy. Vláda emirátu nebude mít přednost, ale banky prý plán pravděpodobně nenadchne, uvedl dnes informovaný zdroj. Emirát se podle něj snažil sestavit plán spravedlivě.

Konglomerát Dubai World jedná s věřiteli o restrukturalizaci dluhů 22 miliard dolarů. Skupina otřásla finančními trhy loni v listopadu oznámením, že bude žádat o odklad splátek dluhů 26 miliard dolarů. Pak se vyhnula kolapsu, když dostala úvěr 4,1 miliardy.

Společnost jednala s neoficiálním sedmičlenným výborem bank z emirátů, Británie a Japonska, které představují zhruba dvě třetiny dluhů skupiny. "Vláda chce ukázat, že věc řeší co nejpoctivěji," řekl zdroj. "Nakonec se ale zcela očekává, že banky řeknou, že se jim to nelíbí," dodal.

Zdroj zdůraznil, že žádný návrh věřitelům zatím konglomerát nepředložil. Informace z minulého týdne uváděla, že podnik bankám nabídne dvě varianty a jednou z nich bude, že získají zpět 60 centů z dolaru. Zdroj dodal, že jednání o plánu jak vypořádat dluhy bude trvat tak dlouho, jak to bude potřeba, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK