Poslanci by měli řešit snížení administrativní zátěže podnikatelů

11.03.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 11. března (ČTK) - Poslanci by se na svém dnešním jednání měli zabývat mimo jiné vládním návrhem, který má za cíl ulevit podnikatelům od administrativní zátěže. Měli by se také zabývat návrhem, který má zamezit takzvaným katalogovým podvodům s nabídkou na reklamu, která je údajně zdarma, ale ve skutečnosti za ni musí podnikatelé platit.

Vládní návrh na snížení administrativní zátěže počítá například s tím, že Česká obchodní inspekce už nebude kontrolovat dodržování hygienických předpisů v prodejnách a restauracích. Tuto kompetenci totiž současně vykonávají i hygienické stanice a kontrola je tak dvojí. Živnostníci by rovněž nemuseli živnostenskému úřadu oznamovat přerušení své činnosti.

Ve druhém čtení by se měli poslanci zabývat návrhem zahrádkářského zákona a měli by k němu předčítat pozměňovací návrhy. Jeho předkladatelé chtějí odstranit některé nedostatky, kvůli kterým se návrh dostal do kolize s jinými zákony.

Poslanecký návrh zákona má upravit hlavně činnost zahrádkářů v zahrádkářských osadách. Předkladatelé například zdůrazňují, že tato činnost kultivuje vztah člověka k přírodě, vychovává mládež a zahrádky navíc zlepšují životní prostředí ve městech.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK