PayPal chce zdvojnásobit počet zaměstnanců v Asii

17.03.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Singapur 17. března (ČTK) - Společnost PayPal plánuje do konce letošního roku zdvojnásobit počet zaměstnanců v Asii na 2000. Uvedl to dnes prezident společnosti Scott Thompson. Dodal rovněž, že firma očekává, že její podnikání po celém světě se do roku 2011 ve srovnání s rokem 2008 zdvojnásobí. PayPal provozuje platební systém pro převody peněz a nákupy na internetu a je divizí internetové aukční síně eBay.

"Asie je naším nejrychleji rostoucím trhem a plně očekáváme, že tento trend bude pokračovat," uvedl Thompson. V loňském roce zpracoval PayPal v Asii transakce za více než šest miliard USD (111 miliard Kč), což bylo o 38 procent více než v předchozím roce.

PayPal rovněž očekává do roku 2011 zdvojnásobení svých aktivit po celém světě, protože lidé uskutečňují stále více transakcí přes internet.

PayPal dnes také uvedl, že bude spolupracovat s čínskou společností China UnionPay a singapurskou bankou DBS. China UnionPay vydala 2,1 miliardy bankovních karet v deseti zemích a všichni uživatelé budou moci od třetího čtvrtletí uskutečňovat internetové nákupy po celém světě prostřednictvím PayPal. Možnost platby přes PayPal budou mít do poloviny roku i čtyři miliony klientů DBS.

PayPal se nedávno spojil rovněž se soukromou společností Facebook a bude nabízet svůj platební systém pro nákupy virtuálního zboží na oblíbené sociální síti, napsaly agentury AP a Reuters.

PayPal byl založen v roce 1998. Platební systém firmy je dostupný v 17 měnách ve 103 zemích světa a má podle sdělení firmy více než 133 milionů zákazníků.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK