Plzeňská Škoda JS vykázala loni výrazně vyšší čistý zisk i tržby

20.04.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 20. dubna (ČTK) - Plzeňská Škoda JS, dříve Jaderné strojírenství, měla loni čistý zisk 194 milionů korun, meziročně o 49 procent vyšší. Podnik, který je ziskový 11. rokem po sobě, má letos od svého vlastníka, ruské strojírensko-metalurgické skupiny OMZ, předepsán profit po zdanění ve výši 270 milionů Kč. Předběžné loňské hospodářské výsledky podle mezinárodních účetních standardů IFRS dnes novinářům oznámil generální ředitel a předseda představenstva Miroslav Fiala.

Tržby Škody JS se meziročně zvýšily o 27 procent na 3,92 miliardy korun, 38 procent produkce šlo na export. Letos plánuje utržit 4,68 miliardy Kč.

Podnik s více než 1000 zaměstnanci, jejich počet se za rok zvýšil o pětinu, loni nasmlouval rekordní zakázky za 11,7 miliard korun, jejich objem se tak zvýšil o 195 procent. Celkem má podnik dohodnuté kontrakty za více než 16 miliard korun, minimálně na dalších pět let. Navíc se Škoda JS uchází o nové velké projekty na jaderných elektrárnách v Temelíně, Dukovanech a Jaslovských Bohunicích, kde už běží výběrová řízení.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK