Přijaté sázky skupiny Fortuna loni vzrostly o pět procent

20.04.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 20. dubna (ČTK) - Společnost Fortuna Entertainment Group, která poskytuje kurzové sázky v ČR, Polsku a na Slovensku, přijala podle předběžných neauditovaných údajů v roce 2009 sázky za 338 milionů eur (8,62 miliardy Kč). To znamenalo meziroční nárůst o pět procent. Čistý zisk skupiny vzrostl meziročně o 5,5 procenta na 16,9 milionu eur (431 milionů Kč). Novináře o tom dnes informoval finanční ředitel Fortuny Michal Vepřek.

Celkové přijaté sázky Fortuny v ČR se v roce 2009 zvýšily o 15 procent na 4,4 miliardy Kč. "Dosaženými výsledky Fortuna upevnila svoji pozici na českém trhu s kurzovými sázkami,“ uvedl generální ředitel Fortuna ČR Martin Todt. Fortuna má nyní zhruba třetinový podíl na trhu sportovního sázení v Česku a patří jí na něm za Tipsportem druhé místo.

Na loňských výsledcích skupiny se významně podílely i rychle rostoucí tržby z online sázení, které Fortuna poprvé představila v roce 2007 na Slovensku a loni v ČR. "Vedle dalšího rozvoje internetového sázení, které v minulých letech zaznamenalo raketový růst, se letos zaměříme na všech třech trzích i na rozšiřování pobočkové sítě,“ upozornil generální ředitel skupiny Jiří Bunda. Důraz prý bude Fortuna klást na takzvané live sázky. Sázení živě, tedy přímo v průběhu zápasu či závodu, se stalo jedním z nejrychleji se rozvíjejících produktů kurzového sázení, dodal.

Sázkové firmy pod značkou Fortuna působí i v Polsku, na Slovensku a v Chorvatsku. Celé sázkové seskupení Fortuny je největším operátorem sportovních sázek ve střední Evropě a služby nabízí v síti více než 1300 poboček. Z původně české společnosti založené v roce 1990 se postupem času rozrostla v holding.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK