T-Mobilu do března klesly tržby o pět procent na 7,2 miliardy

12.05.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


12. května (ČTK) - Mobilnímu operátorovi T-Mobile klesly v prvním čtvrtletí tržby o pět procent na 7,22 miliardy korun. Provozní zisk se snížil o procento na 3,49 miliardy korun. Firma to dnes uvedla v tiskové zprávě.

Pokles finančních ukazatelů byl podle mluvčí Martiny Kemrové způsoben ekonomickou krizí, dopady regulačních opatření EU i agresivní cenovou soutěží doprovázenou vysokou saturací českého trhu.

Na konci března T-Mobile registroval téměř 5,5 milionu zákazníků využívajících mobilní služby. Meziročně to představuje nárůst o 0,7 procenta. Většinu z nových zákazníků tvoří uživatelé tarifů. Jejich počet meziročně vzrostl o šest procent na 2,7 milionu. Průměrný měsíční výnos na zákazníka se snížil z loňských 452 korun na 415 Kč

Hlavním faktorem, který přispěl k vyšší oblibě tarifních programů, byla především nabídka 2v1, kombinující pevný internet a mobilní služby, neomezené hlasové tarify Grand a neomezené Profi tarify pro firmy. Pevné internetové připojení ADSL využívalo 50.000 zákazníků.

Konkurence zatím výsledky neoznámila. Telefónica je zveřejní dnes odpoledne a Vodafone příští týden v úterý.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK