Čtvrtletní zisk Generali vzrostl na pětinásobných 527 milionů eur

12.05.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


MIlán 12. května (ČTK) - Čistý zisk největší italské pojišťovny Assicurazioni Generali v letošním prvním čtvrtletí vzrostl v meziročním srovnání pětinásobně na 527 milionů eur (zhruba 13,4 miliardy Kč). Partnerská společnost skupiny PPF Group českého finančníka Petra Kellnera v dnešním sdělení uvedla, že čeká pro celý rok růst čistého i provozního výsledku.

Zisk evropské pojišťovací trojky překonal očekávání. Agentura Thomson Reuters odhadovala zisk v průměru na 465 milionů eur.

Na čistém pojistném Generali v prvním čtvrtletí získala 17,8 miliardy eur, o deset procent více než před rokem. Zisk před zdaněním jí vzrostl na 905 milionů ze 221 milionů eur za první tři měsíce loňského roku.

Poměr pojistných nároků a dalších provozních nákladů k pojistnému v divizi neživotního pojištění klesl v prvním čtvrtletí na 98 procent z 98,3 procenta za rok 2009. Generali čeká v této oblasti během roku další zlepšení. Marže by se měly letos díky snižování nákladů zlepšit rovněž u životního pojištění, uvedla pojišťovna.

Na konci dubna nastoupil do čela správní rady Generali přední italský bankéř Cesare Geronzi, který byl předtím předsedou správní rady milánské investiční banky Mediobanca. Ta je největším akcionářem Generali a má v ní podíl 14,76 procenta.

Finanční skupina PPF Group, kterou spoluvlastní nejbohatší Čech Petr Kellner, získala minulý měsíc na kapitálu Assicurazioni Generali podíl 2,02 procenta. Generali má spolu s PPF společný podnik Generali PPF Holding, který vlastní Českou pojišťovnu a je aktivní v celkem 14 zemích střední a východní Evropy. Na Generali PPF Holding má Assicurazioni Generali 51 procent a PPF Group 49 procent.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK