Vznikla nová asociace herního průmyslu

10.06.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 10. června (ČTK) - V Česku vznikla nová Asociace herního průmyslu ČR. Sdružuje velké firemní skupiny zabývající se výrobou a provozováním výherních hracích přístrojů v hernách a kasinech v Česku a bude zastupovat zájmy herního průmyslu při přípravě nového loterijního zákona. Cílem asociace je dosáhnout prostředí, ve kterém jsou vyváženy zájmy státu, obcí, neziskového sektoru i herního průmyslu, uvedl dnes sekretář a mluvčí asociace Andrej Čírtek.

Zakládajícími členy AHP jsou firma EL RANCHO a.s. ze skupiny SLOT Game, firma AUTO GAMES, a.s., firma European Data Project s.r.o., firma Forbes Game, a.s. a firma NET and GAMES a.s. "Asociace je otevřená novým členům a má ambici stát se platformou pro celý český průmysl sázkových her a loterií," uvedl Čírtek.

Mluvčí připustil, že impulsem pro vznik nové asociace bylo květnové parlamentní schválení novely loterijního zákona. Předloha však tento týden skončila prezidentským vetem.

"Vážíme si toho, že se pan prezident při rozhodování řídil reálnými argumenty a nebral ohled na tak zvanou společenskou objednávku. Na druhou stranu jsme si vědomi, že stávající situace není udržitelná a vztahy mezi státem, samosprávou, herním průmyslem a neziskovým sektorem musí být postaveny na nový legislativní základ. Situaci musí vyřešit zcela nový loterijní zákon, na jehož věcném záměru se v současné době pracuje," uvedl Čírtek.

Asociace si podle něj klade za cíl zlepšit i pověst odvětví. V deseti bodech proto hráče informuje o odpovědném hraní.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK