Alitalia se připojí ke spolupráci firem Air France-KLM a Delta

05.07.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Řím 5. července (ČTK) - Italská letecká společnost Alitalia se připojí ke společnému podniku aerolinek Air France-KLM a Delta Air Lines pro lety přes Atlantik. Informovaly o tom dnes firmy. Dodaly, že společný podnik tak bude reprezentovat zhruba 26 procent celkové kapacity letů přes Atlantik a jeho roční tržby přesáhnou deset miliard dolarů (více než 200 miliard Kč).

Francouzská letecká společnost Air France-KLM a americké aerolinky Delta Air Lines se dohodly na vytvoření společného podniku v loňském roce. Air France-KLM je největší leteckou společností v Evropě a Delta je světovou jedničkou. Alitalia, ve které Air France-KLM vlastní čtvrtinový podíl, bude součástí společného podniku minimálně do března 2022, napsala agentura Reuters.

Air France-KLM, Delta i Alitalia jsou stejně jako České aerolinie součástí letecké aliance SkyTeam. Alitalia se v roce 2008 dostala do konkurzu, odkud se vymanila s pomocí skupiny italských podnikatelů a Air France-KLM. Obnovená firma zahájila provoz na počátku minulého roku.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK