Wall Street po výprodejích roste pouze mírně

07.07.2010 | , Reuters
Zpravodajství ČTK


NEW YORK, 7.července (Reuters) - Wall Street v úterý posílil, ovšem silný zájem o nákupy později během dne opadl s tím, jak opět převládl opatrný...

...sentiment.

Hlavní akciové indexy vzrostly, a ukončily tak pětidenní šňůru ztrát poté, co index S&P 500 v pátek uzavřel seanci na 10měsíčním dně. Investoři ovšem dopolední zisky využili jako příležitost k prodeji, a nikoli k otevření nových dlouhých pozic.

"Spoustu lidí nadchlo, nakolik akcie zlevnily," řekl Stephen Massocca, ředitel firmy Wedbush Morgan.

"Vůbec nikdo tomuto růstu nevěří, aspoň tomu, který teď uvidíme. Sentiment trhu je opatrný a není pochyb, že ekonomické oživení zpomaluje."

Index amerických blue chips Dow Jones <.DJI> vzrostl o 0,59 procenta na 9743,62 bodu, širší index Standard & Poor's 500 <.SPX> posílil o 0,54 procenta na 1028,06 bodu a technologický Nasdaq Composite <.IXIC> stoupl o 0,10 procenta na 2093,88 bodu.

Zisky si připsaly akcie bankovního sektoru. Bank of America <BAC.N> přidala 1,6 procenta a bankovní index KBW <.BKX> stoupl o 1,2 procenta. Goldman Sachs <GS.N> posílila o 0,9 procenta.

Údaje Institutu řízení zásob ukázaly, že aktivita v sektoru služeb v červnu rostla, nicméně nejpomaleji od února. To prohloubilo obavy, že oživení ekonomiky dochází dech.

Největší ztráty zaznamenaly maloobchodní společnosti poté, co banka Citigroup snížila cíle pro akcie některých titulů v sektoru včetně firem Home Depot <HD.N>, Macy's <M.N> a JC Penney <JCP.N>. [ID:nWNAB3287]

Společnost Home Depot ztratila 1,5 procenta, firma Macy's klesla o 2,5 procenta a JC Penney oslabila o 1,6 procenta.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK