Akcie v USA dopoledne vzrostly díky vývoji na trhu práce

03.09.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 3. září (ČTK) - Akcie amerických korporací dopoledne vzrostly díky příznivé měsíční zprávě z trhu práce v USA. Vznik nových příležitostí v soukromém sektoru posílil mezi ekonomy naděje o hospodářském růstu.

V poledne newyorského času se klíčový index Dow Jones zvýšil o dvě třetiny procenta na 10.389 bodů. Index Nasdaq Composite se podle portálu Yahoo! Finance v 18 hodin SELČ zvýšil na 2219,5 bodu se ziskem 0,9 procenta.

Soukromý sektor ve Spojených státech za minulý měsíc vytvořil 67.000 nových příležitostí, zatímco ekonomové podle Thomson Reuters odhadovali 41.000. Údaje sice nenaznačují, že je ekonomika Spojených států silná, investory ale potěšilo, že neukazuje na opětovný pokles do recese.

Ukazatele o stavu ekonomiky během srpna naznačovaly, že se růst amerického hospodářství výrazně zpomalil, a akcie kvůli tomu klesaly. Za poslední tři dny ale investoři dostali příznivější čísla a jejich obavy částečně ustoupily. Začátek září akciím přinesl růst, přestože je tento měsíc pro akciový trh zpravidla špatný, napsala agentura AP.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK