Hon Hai snížil dlouhodobý výhled růstu tržeb asi na polovinu

06.09.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Tchaj-pej/Šen-čen (Čína) 6. září (ČTK) - Tchajwanská společnost Hon Hai Precision Industry snížila dlouhodobý výhled růstu tržeb na polovinu. Firma, která je klíčovým výrobcem elektroniky, by letos ještě měla splnit původní plán ročního růstu tržeb asi o 30 procent. Zakladatel a šéf podniku Terry Gou ale v rozhovoru s ekonomickým listem The Wall Street Journal (WSJ) a časopisem Bloomberg BusinessWeek upozornil, že do budoucna už se bude růst pohybovat jen kolem 15 procent.

Hon Hai vyrábí velkou část elektroniky, která se každoročně ve světě prodá. Firma působí jako takzvaný smluvní výrobce, což znamená, že výrobu si u ní zadávají velké nadnárodní koncerny jako je Apple, Hewlett-Packard nebo Dell. Hon Hai působí v několika zemích včetně Česka, kde má výrobní závody firma Foxconn. Ta je jednou z mnoha součástí koncernu Hon Hai.

Akcie Hon Hai dnes na burze v Tchaj-peji prudce oslabily, i když celý trh šel díky příznivé statistice z USA poměrně výrazně vzhůru. Hlavní index burzy v Tchaj-peji si dnes připsal 0,8 procenta, akcie Hon Hai naopak 2,7 procenta ztratily a během dne jejich ztráty dosahovaly až čtyř procent.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK