Wall Street vzrostl díky povzbudivým údajům

10.09.2010 | , Reuters
Zpravodajství ČTK


NEW YORK, 10.září (Reuters) - Americké burzy ve čtvrtek vzrostly, když nečekaně silné údaje o trhu práce a zahraničním obchodu přispěly k...

...optimismu ohledně ekonomického oživení. Sentiment trhu však zůstával křehký kvůli obavám investorů o evropské banky.

Dobře si vedly finanční tituly, tvrdě zasažené srpnovým poklesem trhu, po zprávách, že nové žádosti o podporu v nezaměstnanosti minulý týden klesly na dvouměsíční minimum, zatímco obchodní schodek se v červenci prudce snížil [ID:nSCH952421]. Akcie JP Morgan Chase & Co <JPM.N> vzrostly o 2,5 procenta.

"Zotavení se nerozpadá a nejpravděpodobnějším výsledkem je trvalý růst," řekl Zach Pandl, ekonom ze společnosti Nomura Securities International v New Yorku. "To je obecně negativní pro dluhopisy a pozitivní pro ceny akcií."

Akcie Deutsche Bank <DBKGn.DE><DB.N> však klesly o 3,2 procenta, neboť zvažuje navýšení kapitálu až o 9 miliard eur, aby podpořila svou rozvahu v souvislosti s dokončováním nových kapitálových pravidel Basel III, uvedly dva informované zdroje.

Na znamení soustavné opatrnosti investorů se dařilo také defenzivním titulům, například v oblasti zdravotnictví, veřejných služeb a telekomunikací.

Objemy byly navíc nízké a obchodování volatilní, když si někteří hráči vzali dovolenou na židovský Nový rok 5771. Aktivitu ve Spojených státech tento týden zpomalil už pondělní Den práce.

Index amerických blue chips Dow Jones <.DJI> vzrostl o 0,27 procenta na 10.415,24 bodu, širší index Standard & Poor's 500 <.SPX> posílil o 0,48 procenta na 1104,18 bodu a technologický Nasdaq Composite <.IXIC> stoupl o 0,33 procenta na 2236,20 bodu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK